TELESCOOP GLASBEWASSING

Wij maken ook regelmatig gebruik van het telescoop glasbewassing systeem. Hierbij maken wij gebruik van een osmose glasbewassing systeem welke geschikt is voor het reinigen van onder andere glas, kozijnen, damwandbeplating, daklijsten enzovoorts.

De methode van Osmose glasbewassing maakt gebruik van puur osmosewater voor een streeploos oppervlak. Osmose is een proces waarbij een vloeistof, waarin stoffen zijn opgelost, door een zogenaamd halfdoorlatende membraam stroomt, dat wel de vloeistof doorlaat maar niet de opgeloste stoffen. Hierdoor krijg je een zuivere vloeistof. Bij de verdamping van gewoon leidingwater blijven de opgeloste zouten achter waardoor je strepen krijgt. Omdat deze in osmosewater niet meer aanwezig zijn krijg je een streeploos resultaat.

Osmosewater heeft een bijzonder reinigend vermogen waardoor gebruik van chemie (dus niet milieubelastend) niet nodig is. Dit maakt telescoop glasbewassing geschikt voor het gebruik op alle oppervlakten. De Omgekeerde osmose installatie voor leidingwater is zo ontworpen dat hij circa 75% volledig ontzout water (gedemineraliseerd) produceert en 25 concentraat (afval). Omgekeerde osmose verwijdert dus zouten die een negatieve invloed op het waswater en zoutresten nalaten. Het effect op het wasproces bij het gebruik van omgekeerd osmose water is een betere waskwaliteit en een vlekloos opdrogend oppervlak..top of page